Første rotur

I DSR kan du lære at ro året rundt! Vi tilbyder instruktion på vandet for nye medlemmer fra slutningen af marts til midten af august, og om vinteren kan du finpudse både teknik og form i romaskinen og blive klar til en ny udendørssæson på vandet.

Uanset om du får lyst til at komme i gang med at ro om sommeren, når bådene er på vandet næsten uafbrudt, eller når det kolde vejr huserer, og klubhuset danner rammen om de mange vinteraktiviteter, så er du altid velkommen i vores klub.

Herunder kan du derfor læse mere om det at begynde i DSR. Er du endnu ikke medlem af DSR? Så klik her, og meld dig ind!

Sommersæson

For at du kan modtage instruktion og ro i DSR, er det et krav at du er medlem og har betalt dit første kontingent. Du skal derudover være sikker på, at du kan svømme minimum 400 meter uden svømme- eller redningsvest.

Første instruktionsgang

Den første instruktionstur på vandet kalder vi Førstegangsinstruktion. Den starter lørdage klokken 10:00 på udvalgte lørdage i perioden medio april til medio august med en varighed på ca. 3 timer.

I 2024 er der følgende muligheder for at starte på Førstegangsinstruktion i maj, juni, juli og august:

Et hold kaniner øver rotag og kommandoer i robassin, inden de skal på deres første tur

  • Lørdag d. 4. maj
  • Lørdag d. 18. maj
  • Lørdag d. 25. maj
  • Lørdag d. 1. juni
  • Lørdag d. 15. juni
  • Lørdag d. 27. juli
  • Lørdag d. 3. august

Mulighederne i juni, juli og august følger på et senere tidspunkt. Kan du ikke få det til at passe, så skriv til blivmedlem@danskestudentersroklub.dk.

Førstegangsinstruktion tager længere tid end de efterfølgende gange til instruktion. Du skal blandt andet lære om sikkerhed, ro-kommandoer og grundlæggende roteknik, så vi tager os god tid og sørger for, at alle er klar, inden vi går på vandet.

Tilmelding

For at vi kan tilrettelægge instruktionen hensigtsmæssig for dig og alle de andre nye roere, er det vigtigt at du på Groupcare melder dig til førstegangsinstruktion. Tilmelding til førstegangsinstruktion sker på DSR’s medlemsportal dsr.groupcare.dk, som er omdrejningspunktet for klubbens trænings- og sociale aktiviteter, og hvor du også tilmelder dig de efterfølgende instruktioner. Du kan læse alt om hvordan du melder dig til på Groupcare her.

En bådfuld kaniner på deres første tur

Til førstegangsinstruktion mødes vi på bådepladsen bag bygningen ud mod vandet. Adressen er Strandvænget 55, 2100 København Ø.

Dørene i klubhuset er normalt låst, men i sommerhalvåret er det som regel muligt at komme ind gennem en af bådportene ved vandet i forbindelse med de faste instruktionsgange. Det kan dog varmt anbefales at købe en nøglebrik til klubhuset, så du altid har adgang.

På vej mod din roret

De efterfølgende instruktioner varer hver omkring to timer, og du tilmelder dig ligeledes på Groupcare (hvis du glemmer at melde dig til på Groupcare, må du gerne møde op alligevel — vi kan bare ikke garantere dig en plads i en båd). Herefter møder du op på bådepladsen, og dagens rovagt sætter bådehold alt efter hvor langt du og de andre roere er nået i instruktionsforløbet. Rovagten kan også svare på de spørgsmål du måtte have, så kom gerne både før og efter instruktionen, hvis du er i tvivl om noget eller har ris/ros til den instruktion, du netop har været på. Rovagten er der for din skyld.

Efter roning kan du mandag til torsdag købe mad og spise den sammen med dine rokammerater på 1. sal. Det er en rigtig god måde at lære klubben og dine nye venner at kende — og vær sikker på, at du over middagen på Verandaen eller Terrassen kan høre en masse historier om mange gode timer på vandet og i klubben. Du finder køkkenets åbningstider her.

Hold dine nye evner ved lige

Vi anbefaler, at du som minimum kommer én gang om ugen i den periode, hvor du går til instruktion, så dine nye evner holdes ved lige. Der er også mulighed for selv at arrangere såkaldt ”skæve ture” på andre dage og tidspunkter end de faste instruktionsgange, dvs. ture på andre dage og tidspunkter end de faste instruktionsgange. Der hænger en liste med ”skæve instruktører”, der gerne vil instruere på andre tidspunkter, på opslagstavlen i bådehallen, i Slyngelstuen ved baren på 1. sal og i gruppen DSR Kaniner på Groupcare. Brug også gerne listen, når du har fået din roret og har lyst til en tur på vandet, med eller uden instruktion.

Vintersæson

Om vinteren foregår begynderinstruktionen indendørs i ro-ergometer om formiddagen enten lørdag eller søndag, hvor du lærer de basale rotekniske trin og klubben at kende. Det præcise tidspunkt kan du finde i ugeprogrammet. Kom gerne lidt før, så du kan blive lukket ind og nå at klæde om, hvis du endnu ikke har en nøgle til klubhuset.

Når teknikken er ved at være på plads, skal vores instruktører nok hjælpe dig godt videre i DSR. Der er nemlig masser af forskellige tilbud, både i ergometerrummet og i gymnastiksalen på første sal.

Ergometerinstruktion – god og sjov vintertræning

Få et forspring

Alle kan være med til ergometerroning, som er en god og skånsom træningsform, der kan tilpasses den enkeltes evner og ambitioner. Starter du i ergometret, får du også et forspring, når udendørssæsonen begynder til april.

Tilmelding til instruktionen foregår via Groupcare (se mere mere her).

Da dørene til klubben normalt er låst, bedes du, den første gang du kommer til ergometerinstruktion, møde ved cykelstativerne et kvarter inden træningsstart, så vi kan lukke dig ind, og du kan nå at klæde om. Det er desuden muligt at købe en nøglebrik til klubhuset, så du har adgang døgnet rundt. Efterfølgende gange må du gerne møde ved ergometerrummet, så du er klar til roning 5 minutter før.

Masser af andre træningsmuligheder

Et medlemsskab af DSR giver også adgang til alle de andre indendørsaktiviteter, som vinteren igennem finder sted på klubhusets første sal, herunder cirkeltræning, yoga og gymnastik. Aktiviteterne i salen er åbne og gratis for nye såvel som gamle medlemmer, holdene ledes af erfarne instruktører, og forhåndstilmelding er ikke nødvendig. Derudover er der på land crossfit året rundt i det nye udendørs træningsanlæg ved bådepladsen (ned mod vandet).

Se dine muligheder for indendørsmotion i det aktuelle ugeprogram, og husk, at du mandag-torsdag efter træning kan spise i klubben, hvor vores kok Rasmus serverer dagens varme måltid med salatbar for kun 65 kr.

Vi glæder os til at hjælpe dig i gang med indendørsroningen – du melder dig ind DSR her.

Andre spørgsmål?

Du kan finde flere informationer, bl.a. om anbefalet påklædning, under Praktiske råd.

Du er også altid velkommen til at kontakte instruktørerne på blivmedlem@danskestudentersroklub.dk.

Comments are closed.