Kajak-instruktion

Lær at ro turkajak i DSR.

Turkajak-instruktion er gratis for alle medlemmer af DSR, dog skal der betales for IPP 2 bevis, morgenmad og frokost på opstartsdagen, i form af en billet til 200 kr.
Næste instruktions-kurser (Pingvinkursus) starter d. 11 og 12 maj, og varer i henholdsvis 8 og 4 uger.

Turkajak stiller højere krav til personens balance og fysisk form, end havkajak. Turkajakken er mindre stabil end en havkajak, og man har ikke nogle hjælpemidler til at komme op i kajakken efter kæntring.

Hvad skal der til for at blive frigivet?

I DSR kræver vi, at alle har roet mindst 50 km for at blive frigivet. Disse 50 km er inkluderet i instruktions-kurserne. Dette er for at opnå den fornødne rutine
Deltagelse i et kajak styrmands-kursus er obligatorisk, det afholdes en aften i klubben. Kurset omfatter søvejsregler, vigepligt, DSR’s reglement, vejr og vind med mere.
Svømmeprøve på 600 m foregår normalt ud for stranden i Svanemøllebugten. Svømmeprøven er ofte arrangeret sammen med frigivelsesturen, men kan nogen gange aflægges særskilt.
Den afsluttende frigivelsestur består af en rotur på ca. 10 km afhængigt af vejret. Derefter svømmes 600m i åbent vand (Svanemøllestranden).

Kursusforløbet skal afsluttes med frigivelse samme sæson. Når man ikke at få kajakret
indenfor samme sæson, kan man ikke fortsætte med at ro ture som pingvin næste sæson,
men må starte forfra på instruktionsforløbet.

Maj instruktionshold 2019:

Mandag og Onsdagsholdet (4 ugers varighed, træning 2 gange om ugen):
Opstart lørdag d. 11/5 kl. 09:00-17:00.
Derefter træning kl. 17:30-20:00 på følgende 7 man- og onsdage: 13/5, 15/5, 20/5, 22/5, 27/5, 29/5, 3/6.

Tirsdagsholdet (8 ugers varighed, træning 1 gang om ugen):
Opstart søndag d. 12/5 kl. 09:00-17:00.
Derefter træning kl. 17:30-20:00 på følgende 7 tirsdage: 14/5, 21/5, 28/5, 4/6, 11/6, 18/6, 25/6.

Deltagelse i alle 8 gange instruktion er obligatorisk.
Billet / tilmelding til kurset koster 200 kr. Prisen inkluderer frokost på opstartsdagen og IPP 2 bevis  tur/kapkajak.

Tilmelding:

Køb billet på Safeticket:
Mandag og Onsdagsholdet (opstart lørdag 11/5).
Tirsdagsholdet (opstart søndag 12/5).
Vigtigt: Først når du har købt en Safeticket billet, har du meldt dig til og sikret dig en plads på holdet. Først til mølle, der er 12 pladser på hvert af de 2 hold.

Gå også ind på dsr.groupcare.dk og opret en profil (hvis du ikke allerede har en), og tilmeld dig derefter gruppen Pingvin_2019. Det er her alt kommunikation omkring instruktion foregår.
Vær opmærksom på at Groupcare ikke altid virker på mobil enheder, ofte mangler menuen til venstre. Brug derfor en computer.

Vigtigt: du skal være meldt ind i klubben inden instruktion-kursus starter. Du kan melde dig ind her.

Hvis du har spørgsmål eller andet, så skriv til: kajak@danskestudentersroklub.dk