Kajak-instruktion

Lær at ro turkajak og surfski i DSR.

Turkajak / surfski instruktion er gratis for alle medlemmer af DSR, dog skal der betales for IPP 2 bevis, morgenmad og frokost på opstartsdagen, i form af en billet til 200 kr.

Turkajak og surfski stiller højere krav til personens balance og fysisk form, end havkajak. Turkajakken er mindre stabil end en havkajak, og man har ikke nogle hjælpemidler til at komme op i kajakken efter kæntring.

Hvad skal der til for at blive frigivet?

I DSR kræver vi, at alle har roet mindst 50 km for at blive frigivet. Disse 50 km er inkluderet i instruktions-kurserne. Dette er for at opnå den fornødne rutine
Deltagelse i et kajak styrmands-kursus er obligatorisk, det afholdes en aften i klubben. Kurset omfatter søvejsregler, vigepligt, DSR’s reglement, vejr og vind med mere.
Svømmeprøve på 600 m foregår normalt ud for stranden i Svanemøllebugten.
Den afsluttende frigivelsestur består af en rotur på ca. 10 km afhængigt af vejret.
Ved tilfredsstillende gennemførsel af instruktionskursus, får man udover kajakret i klubben, også et IPP 2 turkajak/surfski bevis. (IPP beviset bliver først udstedt efter 6 mdr medlemskab i klubben).

Kursusforløbet skal afsluttes med frigivelse samme sæson. Når man ikke at få kajakret
indenfor samme sæson, kan man ikke fortsætte med at ro ture som pingvin næste sæson,
men må starte forfra på instruktionsforløbet.

Kajak instruktion 2020:

Næste kajakinstruktions hold er i august 2020, med opstart lørdag d. 8/8, kl. 9 – 17. Derefter træning kl. 17:30 – 20:00 på følgende man- og onsdage: 10/6, 12/6, 17/6, 19/6, 24/6, 26/6 og 31/6.
OBS: man skal deltage i alle instruktionsgange. Kun ved sygdom eller anden meget god grund, kan man være fraværende. Kan du ikke deltage alle gange, så skriv og hør om det kan lade sig gøre.
Hvis man tilmelder sig og bliver væk fra en eller flere instruktionsgange, skal man ikke regne med at kunne få kajakret, medmindre det er aftalt med kajakrochefen.

Hvis du gerne vil deltage i kajakinstruktion, så skriv til: kajak@danskestudentersroklub.dk så du kan blive skrevet på ventelisten.
Der et pt mange på venteliste, men der er muligvis endnu mulighed for at komme på augustholdet. Er der ikke plads til august vil du forblive på ventelisten, og blive tilbudt plads på næste hold til maj 2021.

Bedste hilsner
Kajakudvalget