Kajak-instruktion

Lær at ro turkajak i DSR.

Turkajak-instruktion er gratis for alle medlemmer af DSR, dog skal der betales for IPP 2 bevis, morgenmad og frokost på opstartsdagen, i form af en billet til 200 kr.
Næste instruktions-kurser (Pingvinkursus) starter d. 11 og 12 maj, og varer i henholdsvis 8 og 4 uger.

Turkajak stiller højere krav til personens balance og fysisk form, end havkajak. Turkajakken er mindre stabil end en havkajak, og man har ikke nogle hjælpemidler til at komme op i kajakken efter kæntring.

Hvad skal der til for at blive frigivet?

I DSR kræver vi, at alle har roet mindst 50 km for at blive frigivet. Disse 50 km er inkluderet i instruktions-kurserne. Dette er for at opnå den fornødne rutine
Deltagelse i et kajak styrmands-kursus er obligatorisk, det afholdes en aften i klubben. Kurset omfatter søvejsregler, vigepligt, DSR’s reglement, vejr og vind med mere.
Svømmeprøve på 600 m foregår normalt ud for stranden i Svanemøllebugten. Svømmeprøven er ofte arrangeret sammen med frigivelsesturen, men kan nogen gange aflægges særskilt.
Den afsluttende frigivelsestur består af en rotur på ca. 10 km afhængigt af vejret. Derefter svømmes 600m i åbent vand (Svanemøllestranden).

Kursusforløbet skal afsluttes med frigivelse samme sæson. Når man ikke at få kajakret
indenfor samme sæson, kan man ikke fortsætte med at ro ture som pingvin næste sæson,
men må starte forfra på instruktionsforløbet.

August instruktionshold 2019:

4 ugers varighed, træning 2 gange om ugen.
Opstart lørdag d. 10/8 kl. 09:00-17:00.
Derefter træning mandag og onsdag kl. 17:30-20:00 på følgende 7 man- og onsdage: 12/8, 14/8, 19/8, 21/8, 26/8, 28/8, 4/9.

Deltagelse i alle 8 gange instruktion er obligatorisk. Endvidere er den teoretiske del af styrmands-kurset (14/8 og 15/8)  og en svømmeprøve på 600 meter også obligatorisk for at få kajakret (Teoretisk Styrmands-kursus dog ikke nødvendig hvis du har deltaget før).

Billet / tilmelding til kurset koster 200 kr. Prisen inkluderer frokost på opstartsdagen og IPP 2 bevis  tur/kapkajak.

Tilmelding:

Følg disse 3 trin.
1. Køb billet her.
2. Gå til dsr.groupcare.dk og opret profil hvis du ikke har en i forvejen, vælg “Grupper” til venstre i menuen og meld dig ind i gruppen Pingvin_2019.
3. På Groupcare vælg igen “Grupper” i menuen og meld dig ind i gruppen “DSR Styrmandsinstruktion”. Under “Gruppens Arrangementer” tilmeld dig Teoretisk Styrmandskursus 14/15 august. (dette er ikke nødvendigt hvis du før har deltaget i kurset).

Vigtigt: du skal være meldt ind i klubben inden instruktion-kursus starter. Du kan melde dig ind her.

Hvis du har spørgsmål eller andet, så skriv til: kajak@danskestudentersroklub.dk