Standerhejsning 2021

Det ”normale” er ikke længere, som vi kender det. Pandemien har på mange felter ændret vore alles hverdag, og jeg tror desværre at vi må omformulere betydningen af det vi tidligere så som det normale i vores hverdag – også på længere sigt.

For et år siden på dette tidspunkt, var DSR lukket nærmest hermetisk ned, og ingen måtte komme i klubben. Dette er heldigvis anderledes til dette års standerhejsning. Sidste år skulle vi helt hen til starten af juni, førend vi fik lov til igen at mødes op til 50 personer til fællestræning udendørs. I år har dette været muligt nu i flere uger. Sidste år da vi var lukket ned, var vi lukket 100 % ned. Dette gjaldt også vores Team Danmark-støttede roere. I år har vi faktisk kunne træne hele vinteren udendørs og sammen med andre, dog med begrænsninger på fem, senere ti og nu op til 50 personer.

En privilegeret idræt

Vi er med roning en utrolig privilegeret idrætsgren og vi har kunne fortsætte vores idræt under hele den seneste lockdown af den øvrige del af samfundet. Det var først da frosten i januar måned for alvor satte ind, at der blev sat en stopper for det ellers store aktivitetsniveau som havde været i roklubben.

Med vores nye udendørs anlæg har vi kunne tilbyde jer medlemmer fortsat mulighed for at træne, trods sne, frost, regn og corona-restriktioner. Jeg har løbende været i klubben for at se hvordan det stod til, og uanset om jeg er kommet om morgenen, midt på dagen eller sent om aftenen, så har der været medlemmer, som har benyttet de nye faciliteter. Har der været flere end fem, har man trukket ergometer eller vægte udenfor, for på den måde at kunne træne op til ti personer indenfor eller udenfor i det nye udendørs træningsanlæg.

Når jeg læser om andre klubber, som har mistet halvdelen af deres medlemmer – f.eks. svømmeklubber, hvis tilbud har været stærkt begrænsede siden vi blev lukket ned første gang i marts 2020 – ja, så syntes jeg faktisk, vi som idræt og ikke mindst vi som klub, har været overordentligt privilegerede.

De nye tiltag

”Når vinden blæser, er der nogle som bygger læhegn; andre bygger vindmøller.” Dette ordsprog, tænker jeg, de fleste af jer kender. Jeg er stolt af at være i spidsen for en bestyrelse og en roklub, hvis medlemmer er gode til at se nye muligheder og være omstillingsparate.

Da vi i januar måned kunne se, at den lockdown, som indførtes medio december, kom til at vare lang tid endnu, så satte nogle af os sammen og kiggede på, hvad vi så skulle gøre. På den måde opstod online gymnastik og yoga. Heldigvis var alle instruktører klar på at prøve denne nye træningsform af og i løbet af få dage, havde vi fulde hold med online tilbud til klubbens medlemmer. Jeg har fået rigtigt meget positivt feedback på netop dette, og jeg kan se, at mellem 8-20 medlemmer deltager til hver virtuel træningsgang.

Et andet tiltag, var Weekend Take Away, som også skulle vise sig at blive en kæmpe succes. Vi var lidt kede af, at klubbens medlemmer ikke længere havde tilbuddet om et godt måltid på hverdage, nu hvor Rasmus havde fået ryddet alt op i køkkenet, og vi havde fået installeret klubbens nye ovn.

På den måde opstod tanken om at lave Weekend Take Away: et tilbud med lidt ekstra god mad til en god pris, og vi havde nok forventet, at der kunne sælges 40-50 kuverter per gang. Det skulle vise sig, at vi endnu ikke har været under 70 kuverter hver fredag, og også vores påskemenu nåede op i nærheden af 70 kuverter.

Masser af gode tilbud forude

Selvom coronaen stadig har fat, og vi skal passe ekstra godt på hinanden, betyder det ikke at vi skal stoppe med at planlægge for fremtiden. Langtursudvalget varsler adskillige ture lokalt i Danmark og sydpå. Er du interesseret gælder det om at holde sig ajour på nyhedsbrevet, for at se hvornår disse ture bliver slået op.

Søndag d. 13. juni holder vi klubbens fødselsdag med båddåb og besøg af H.K.H. Prinsesse Benedikte, protektor for dansk roning.

Onsdag d. 23. juni er der Sankthansaften med grill og jazz.

I juli er der årets lejr ved Hjelmsjø, hvor du kan få lov til at afprøve outriggermateriel.

Lørdag d. 7. august afholder vi sammen med KVIK en afdeling af den ”nye” LDK-turnering i Svanemøllen. Vi håber mange af jer både vil stille op og hjælpe med afholdelsen af denne regatta.

Lørdag d. 14. august er der kanindåb, og vi håber nok alle på, at vi på det tidspunkt må feste igen, som vi kender det som ”normalt” – dog måske med nye og til den tid normale krav som coronapas.

Så glæd jer! Der kommer til at være masser af aktiviteter i klubben, ud over den daglige roning.

OL 2021

Som bekendt skulle OL i Tokyo være løbet af stablen sidste år, og indtil for kort tid siden, tror jeg, vi var mange som frygtede, at OL endnu engang måtte udskydes. Alt tyder dog nu på, at det vil blive gennemført, dog i en lidt anderledes udgave end ”normalt”. Der kommer ingen tilskuere udenlands fra, så vi må håbe,at en masse japanske tilskuere vil heppe på de rødhvid-klædte roere.

Fra DSR er Sverri Nielsen som den eneste pt. udtaget i kongeklassen, herrernes single sculler. Lærke Rasmussen og Christina Juhl må også forventes at blive udtaget til damefirer uden styrmand, og desuden har vi en joker i Emil Espensen, som skal ro sig til en OL-billet, sammen med Oscar Petersen (Bagsværd Roklub).

Bådparken i Svanemøllen

Vi har desværre ikke kunne lave så meget vedligeholdelse igennem lockdown, som man kunne ønske. Det betyder, at vi er bagud med denne opgave, og det kommer til at sætte nogle begrænsninger for roning her i foråret. Flere medlemmer har fået lov til at lave vedligeholdelse på nogle både under lockdown, hvis de kunne gøre dette som selvstændigt arbejde eller parvis, og på den måde, er vi kommet i mål med lidt, men langt fra nok.

Der vil over de næste måneder løbende komme opslag om vedligeholdelsesdage/-muligheder, og det gælder om at holde sig til her. På den måde kan du lægge dine vedligeholdelsestimer og dermed sikre, at du og dine rokammerater kan komme på vandet til sommer.

Vi forsøger at gøre det mulige, og vi kan ikke tilfredsstille alle på nuværende tidspunkt. Opfordringen vil derfor være: Spørg hellere hvad du selv kan hjælpe med, end at undre dig over, hvorfor nogle laver vedligehold, eller hvorfor ikke alle er kommet i gang eller er kaldt ind.

Lyset er der, jeg håber I alle kan se det

Det er snart sommer, og vi har været privilegeret at kunne dyrke vores idræt hele vinteren, dog med visse restriktioner, og om lidt ser verden lidt lysere ud og vi er tættere på ”normalen”. Så hold ud! Den roklub, du kender, er der endnu, og måske i endnu bedre form end nogensinde før.

Køkkenet er opgraderet, verandaen er renoveret, der er kommet nyt udendørs træningsanlæg, og vægttræningsrummet indenfor har også fået en kærlig hånd. Vi er en klub i topform, og vi er glade for, at du som medlem har vist os den tillid at holde fast under hele corona-pandemien.

Selvom 2020 har været et utroligt hårdt år hvad gælder muligheden for at optage nye medlemmer, så må jeg stolt konstatere, at vi kun er lige godt 35 medlemmer færre, end på samme tidpunkt året før. Ja, faktisk har vi under pandemien oplevet det laveste antal udmeldinger i de sidste femten år, og jeg tror på, at vi kan indhente det tabte allerede i løbet af 2021. For selvom vi har været lukket ned det meste af første kvartal, har 26 medlemmer allerede meldt sig ind i år og vi har en endnu længere venteliste. Lige om lidt starter årets instruktion, og vi tror på, at rigtig mange finder vej til Strandvænget 55. Danske Studenters Roklub vil i hvert fald være klar til at tage imod dem, uanset hvorden den nye ”normal” bliver.

Lad dette være mine ord for denne gang med et ønske om en rigtig god sommersæson 2021.

Kasper Haagensen, formand

Comments are closed.