Roning fra Nordhavn

DSR har to containere med robåde og kajakker udstationeret på Sandkaj i Nordhavn, hvilket gør, at vi kan ro ind til Københavns kanaler uden at skulle den nu lange vej udenom opfyldningen.

Containerne står på Sandkaj for enden af Murmanskgade ud til det bassin, der ligger foran Nordhavn Station, lige lidt længere ude end de to runde siloer, der har fået bygget kontorer udenpå.

Sådan gør du, hvis du vil bruge bådene i Nordhavnen

1. På et bræt over den ene computer i bådhallen hænger en række nøgler. Der kan I se, hvilke både, der for tiden står i containerne – hvis ellers de er ledige.
2. I skriver båden ud som normalt, og tager den nøgle med, som har bådens navn.
3. Når I ror fra containerne, så må I ikke ro direkte ud i Kronløbet. Vi SKAL ro bag om Langelinje og ned i den gamle frihavn og ud gennem den lille kanal nede i bunden (Pramrenden), Der hænger et kort på siden af containeren.
4. Lås containerne af mens I er ude og ro.
5. Når I kommer tilbage og lægger til, så løsn svirvelen. Pontonen er lige høj nok, så det kan være nødvendigt at løfte åren lidt op over kanten. Hvis det er dårligt vejr er det et svært sted at lægge til.
Læg evt. til ude på enden af pontonen og træk båden rundt bagefter.
6. Når I er færdige med turen og har sat båden på plads, låser I containerne af.
7. Tilbage i DSR skriver I båden ind igen og hænger nøglen på plads.

Andre praktiske oplysninger

Hvis I er på en tidlig tur i løbet af eftermiddagen så skriv, hvornår I forventer at være inde og evt. telefonnummer til styrmanden i bemærkningerne, når I skriver ud. Det giver mulighed for, at et hold mere kan tjekke, om de kan køre ind og møde jer, så de kan nå at bruge båden samme aften.

Adgangsvejen ud til bådcontainerne går gennem byggepladserne i området og vil komme til at skifte lidt med tiden. Lige nu er det letteste at cykle ud til de to runde siloer, og så gå det sidste lille stykke over en byggeplads langs kajen. Er I i bil, så er der en betalingsparkering midt i området.

Der er redningsveste, flag, standere, puder og tæpper i containerne til robådene. Kajakkerne skal derimod have pagaj og vest med fra DSR.

Toiletter: Når der er åbent i By og Havns udstilling i den store firkantede silo, så er vi velkomne til at benytte toilettet dér. Ellers er der et åbent toilet i en af de røde bygninger lidt længere inde.

Der hænger et kort i den ene container.

God havnetur!

Comments are closed.