Svømmeprøve for langtursroere

Dansk Forening for Rosport har vedtaget nye regler, der betyder, at alle, som deltager i langture, skal have aflagt en svømmeprøve på minimum 300 meter inden for de seneste tre år. Så ingen svømmeprøve, ingen deltagelse i langture.

Derfor er der dukket en mappe med blanketter, som den herunder, op i bådhallen, henne i reolen, hvor også mapperne til kanininstruktion, styrmandsinstruktion m.v. står.

Her skal du skrive under på, at du har aflagt en svømmeprøve på minimum 300 meter. Det vil sige, at du skal have været en tur i svømmehallen eller på stranden, og at du uden problemer har svømmet de 300 meter uden at hænge i bassinkanten, støttet på bunden eller lignende undervejs. Man må gerne have haft våddragt eller lignende på.

Erklæringen er en tro og love-erklæring, og vi skal gøre opmærksom på, at den har juridisk gyldighed og bliver afgivet under strafansvar. Så lad være med at skrive under, uden du har genneført en svømmeprøve.

Når du har sat din underskrift, så bliver svømmeprøven tilføjet i roprotokollen sammen med en udløbsdato. Men det er underskriften, der gælder. Man må altså fx gerne skrive under umiddelbart inden, man tager afsted, fordi det nu er en fantastisk dag at ro til Flakfortet!

Sådan ser erkæringen ud

Tjek udløbsdato i roprotokollen

I roprotokollen kan man under ens “profil” se ens langtur svømmeprøve rettighed og hvornår den udløber:

Hvis man har en udløbet rettighed ser det sådan ud på ens “profil” i roprotokollen:

Comments are closed.