Ulykken ved Langebro

Udtalelse i forbindelse med den tragiske dødsulykke i Københavns Havn
Vi er dybt berørt af den tragiske dødsulykke, der indtraf i Københavns Havn i går aftes, hvor en mindre båd blev ramt af en eller flere jetski. Vi kender desværre problemet med jetski alt for godt. Som omtalt i flere medier blev en af vores robåde i 2013 påsejlet af en jetski, der havde så høj fart at den fortsatte igennem og hen over robåden i ganske kort afstand af roerne. Det var dengang åbenlyst at det var rent held at vi slap med omfattende materiel skade og ingen tilskadekomne personer.

Efter ulykken henvendte vi os til de politiske beslutningstagere for at få taget hånd om problemet, og vi opfordrede vores medlemmer til at anmelde ethvert tilfælde af ulovlig jetskisejlads til politiet. Politiet har generelt taget godt imod anmeldelserne og er rykket ud når de havde mulighed for det, desværre viser ulykken lørdag d. 6. maj at det ikke er nok at politiet rykker ud når de får en anmeldelse. Det har heller ikke forhindret ulykken at myndighederne både har forbudt jetski og sat stramme hastighedsbegrænsninger i Københavns Havn.

Derfor er vores tidligere henvendelse til politikerne med en opfordring til igen at begrænse jetskisejlads til lukkede områder stadig aktuel. Lige som Politiet bør have fast havnepoliti i området fra Taarbæk i nord, Amager Strandpark i øst og Ishøj strandpark i syd. Vi ser tydeligt og ofte, at det er tilbagevendende problemer med trafik i havnen.  Politiet er gode til at komme ude, det er dog sjældent de kan gøre meget fra havnekajen.

Vi er glade for at være en del af den udvikling Københavns Havn har gennemgået, hvor flere borgere benytter havnen til badning, lystsejlads og svømmekonkurrencer foruden vores egen roning med både daglig træning, oplevelsesture og velbesøgte konkurrencer. Vi ønsker ikke at denne udvikling skal ødelægges af nogle få fartbøllers uansvarlige opførsel, og derfor opfordrer vi de ansvarlige myndigheder og beslutningstagere til at tage de nødvendige tiltag for at Københavns Havn er et sikkert sted at færdes for både byens borgere og vores gæster.

Henvendelsen til Folketinget og Københavns Kommune kan læses her: http://www.ft.dk/samling/20121/almdel/miu/bilag/372/1273043.pdf
København, 7. maj 2017
Danske Studenters Roklub

Kasper Haagensen, Formand, kontakt: mailto:formand@danskestudentersroklub.dk// 40835535

Der har pt været følgende indslag om emnet:

http://www.dr.dk/nyheder/indland/roklub-efter-doedsulykke-der-er-brug-et-havnepoliti
http://ekstrabladet.dk/112/vandscooter-ulykke-sket-foer-saadan-var-straffen/6646061
https://www.tv2lorry.dk/artikel/roklub-er-rystet-ulykken-burde-ikke-kunne-ske
http://politiken.dk/indland/kobenhavn/art5939043/%C2%BBMan-sejler-op-imod-i-hinanden-rundt-om-hinanden.-Man-leger-p%C3%A5-vandet%C2%AB
https://www.b.dk/nationalt/to-kvinder-draebt-i-koebenhavns-havn-vandscootere-og-hoej-fart-har-vaeret-problem
http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE9559646/to-personer-omkommet-efter-ulykke-i-koebenhavns-havn/

Indslag
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4sjaelland/radioavisen-2017-05-07-12-00#!/
https://www.tv2lorry.dk/nyheder/07-05-2017/1730/nyheder-1830-07-maj-2017?autoplay=1#player
https://www.tv2lorry.dk/nyheder/07-05-2017/1930/roklub-har-i-arevis-advaret-og-vandscootere?autoplay=1#player

 

Comments are closed