Coastal-roning

Vil du gerne i god form og ro hurtigt på havet så er coastaltilbuddet en god mulighed for dig, vi træner lidt mere end gennemsnittet og deltager også gerne i en del løb. Da bådene kræver, at man er i god form for at undgå skader i de lidt større bølger, forventer vi at du træner regelmæssigt og helst med to årer, så du bliver god til det.

Vi bruger primært coastalbåde men træner også i gigmateriel, og når vi er heldige, at vandet er til det, bruger vi scullere til at finpudse balancen.

Coastalroning er en nem måde at få fysisk træning på. Bådene er nemme at komme i gang med uden dog at være specielt nemme at mestre. En del af det at ro coastal er at blive bedre til at læse havet og bruge bølgerne til ens fordel.

Vi træner mindst 4 gange om ugen og op til konkurrencer gerne mere, typisk fra august, da vi træner en del af coastalgruppen op til DM, NM & VM for klubhold. En del af gruppen træner ligeledes om morgenen (dog uden træner). I løbet af sæsonen deltager vi i alle de løb, vi kan stille dedikerede hold til. I 2014 deltog vi i over 20 løb, og vi håber på at være lige så aktive i 2015.

Tilmeld dig blot gruppen DSR Coastal Rowing på groupcare og tilmeld dig træning, hvis du har lyst til at være med!

Sådan udskriver du en af de nuværende coastalbåde

>Coastal 1x – du skal have svava-ret og være teoretiskstyrmand.
>Coastal 2x -, der skal være styrmand ombord.
>Coastal 4x (C4x+) – der skal være styrmand ombord

Et par råd ved roning i coastalbådene

>Pas på båden, både på vandet og på land. Der er en finne under båden, der kan komme i karambolage med vognen. Kig hvor finnen er inden I begynder at sætte den i vandet.
>Husk bundproppen!
>Klik redningsvesten fast til fanglinen, eller ro med flydevest.
>Kig jer over skulderen ofte, da I kan ro ganske hurtigt i bådene. (kig skiftevis til hver side så får I ikke ondt i nakken 😉
>Vær forsigtige de første gange, lær bådens begrænsninger at kende – særligt i sidesø.
>Husk en drybag – der er ikke et tørt rum til at lægge ekstra tøj.
>Som i en inrigger er man tør, også om fødderne, så længe man ikke går ud i store bølger.
>Husk at undgå at skodde for hurtigt, bådene er åbne, og der kommer vand ind, når man ”bakker”.
>Er I uheldige at ryge i vandet, entrer I båden, ligesom man entrer en sculler.

Der er tre måder du kan bruge Coastal bådene på i DSR.

1. Du kan selv tage ud, hvis du har de nødvendige rettigheder til at ro i denne bådetype. Coastal både er sidestillet med Svava/gig både.
2. Du vil gerne ro struktureret træning, dog har du ikke ingen planer om at træne mere end 1-2 gange om ugen. Så skal du møde op til PoP træningen, hvor der også kan roes i Coastal både.
3. Du vil gerne træne 3-4 gange om ugen og har en plan om at stille op i mesterskaber i bådetypen, som til DM eller måske VM. Så skal du melde dig under fanerne på vores Coastal tilbud. Det vil dog være en god ide først, at have taget nogle ture på PoP, inden du kommer på Coastal holdet. Så du er tryg med bådtypen og kan teknikken.

Comments are closed