Tanker fra DSR’s bestyrelse

Tanker fra DSR’s bestyrelse – når vi kommer til at genåbne (Dato 17.04.20)

Hvis der er noget, som Corona har lært os, så er det hvad omstillingsparat ledelse betyder. Inden myndighederne valgte at bede alle foreninger om at lukke ned 12. marts, havde vi fra bestyrelsen side lavet flere tiltag omkring Corona for at mindske smittefaren.

Det viste sig, at vi nærmest hele tiden var et skridt bagud, og hver gang vi havde taget initiativ til nye tiltag, kom myndighederne med nye stramninger. Den 12. marts måtte vi lukke klubben for alle medlemmer og al form for aktivitet i klubhuset.

Dette gælder foreløbig stadig, men der er håb om, at der kan blive åbnet op engang efter 10. maj. Ligesom bestyrelsen glæder sig til at komme på vandet igen, tænker vi, at I som medlemmer også hungrer efter at måtte komme på vandet igen.

Mange ting vil være præcis det samme, nemlig vores elskede roklub, rofarvand og robåde. Til gengæld kan vi nok godt forberede os på, at måden, vi kommer til at ro på i 2020, på ingen måder kommer til at minde om tidligere års tilgang til at komme på vandet.

Vi kender ikke vilkårene endnu, men det er sandsynligt, at det bliver en genåbning med meget mærkbare restriktioner, såsom at klubhuset stadig er lukket, at der kun må forsamles et begrænset antal på bådpladsen, eller at vi måske kommer til at ro i mere eller mindre faste bådhold, for at mindske den sociale kontakt.

Hvordan vi præcis kommer til at håndtere det, kan vi ikke sige, før vi kender bestemmelserne. Men vi er begyndt at vende nogle mulige retningslinjer:

– Det er vigtigt for bestyrelsen, at ALLE medlemmer vil få muligheden for at kunne komme på vandet, og vi vil planlægge ud fra dette. Det vil sige, at ingen har fortrinsret eller får bedre vilkår end andre, uanset hvilke tilbud man måtte være tilmeldt eller bruge i DSR.
– Det er meget muligt, at vi ikke kan afholde vores sædvanlige store træningsaftner og træningshold. Vi får derfor brug for at organisere os på en ny måde.
– Det bliver noget, som rochefer og trænere kommer til at aftale i fællesskab. Men allerede nu er vi nok nødt til at sige, at medlemmerne ikke kan regne med at kunne komme til at ro, præcis som de vil, ej hellere på de mest efterspurgte tidspunkter. For eksempel arbejder nogle stadig hjemme og kan ro på andre tidspunkter end til sædvanlig træningstid. Planlægningen vil sandsynligvis være det muliges kunst, og derfor kan det være, at det bliver nødvendigt at organisere roture i normal arbejdstid, for at give plads til at så mange roere som muligt i løbet af dagen.
– Nyindmeldte medlemmer fra i vinter skal kunne modtage instruktion fra det tidspunkt, vi får lov at åbne op igen.

Derfor kommer vi til at trække på jeres velvilje og jeres rokammeratskab. Vi kommer til at bede jer fokusere på det, som kan lade sig gøre, og så leve med de begrænsninger, der muligvis kommer. Vi skal til gengæld gøre vores bedste for, at alle får så gode muligheder som muligt, hvad enten man gerne vil ud og træne flere gange om ugen, bare gerne vil på vandet en gang i mellem, er ”gammel” roer med et kæmpe netværk i klubben eller nyindmeldt fra i vinter.
Det bliver med garanti ikke en ”normal” sæson. Det bliver dog også med garanti lige så skønt at kunne komme på vandet igen, som vi kender det fra andre sæsoner. Og vi kan næsten ikke vente.

Kasper Haagensen, formand