Fagre nye tider for rosportens Masters

Af Antonie Lauritzen

Et bemærkelsesværdigt tiltag er søsat af Dansk Forening for Rosport.

Tænk, at jeg skulle få lov at opleve det! At Masters-roning har fået tilkæmpet sig sin egen piedestal i Dansk Forening for Rosport, DFfR, og dermed en kæmpe anerkendelse i bevidstheden omkring omfanget af, hvad mennesker formår, når de har rundet de 45 somre. Mennesker med udsigt til livets bedste aldre, hvad angår viden kombineret med formåen.

På piedestalen står et nyt projekt og skinner: Masters Camp 2020. En træningslejr i weekenden d. 6.-7. juni, og som afholdes på Haraldsted Sø ved Ringsted. Projektleder og tovholder: DFfR’s Anna Karina Gravad.

Grundigt forarbejde og et ønske er blevet opfyldt

Det tager tid at komme så vidt med noget så nyt. Projektleder Anna Karina har sammen med ligesindede brugt pænt med tid på at undersøge, om det nu også havde sin gang på jord at iværksætte et sådant projekt, som tilbød intensiv træning/træningslejr for Danmarks hurtig voksende gruppe af Masters-roere. Heraf mange, som ikke tidligere har stiftet bekendtskab med rosporten før i en moden alder, hvor en plads på landsholdets senior A-gruppe for længst er blevet til uforløst fortid. En landsdækkende undersøgelse, omhandlende spørgsmål om, hvad man havde af forventninger og ønsker i forbindelse med afholdelsen af en trænings-weekend, -lige fra pris, afholdelsessted og forplejning, til træning og ditto programmer, blev foretaget, og resultatet på de mange tilbagemeldinger viste, at behovet for projektet var stort og meget velkomment.

Der er virkelig sket noget siden denne skrivekone selv begyndte som roer i en alder af 48 år i 1997, og godt for det. For tiden viste sig hurtigt op gennem 00-erne og 10-erne, at vi veteranroere, som gerne ville ro kaproning, var kommet for at blive. Os, der lidt sent i livet fik lyst til at lege med vand, iført en rap outrigger, bigblade-årer -og stram trikot. Det sidste var en overskridende udfordring, men det viste sig hurtigt at have en særdeles klar fordel for bevægelsesfriheden. Og at lære at ro, det skal man altså byde sig selv, hvis man vil have noget som helst ud af at være medlem af en roklub. Det kunne godt være en udfordring dengang i 1997, for hvem gad træne gamle koner og vrantne oldinge på 45+? Ingen! Jeg og min ro-makker fandt dog én som gad, men kun på én betingelse: Vi skulle virkelig ville det her! Det ville vi så. De næste ti år. Resten er historie.

Udsolgt på 6 timer

Nu er det så blevet virkeligheden for alle gode og gæve Masters-roere at få intensiv undervisning i teknik og træning på en nøje tilrettelagt træningslejr hen over en weekend. Knap var der åbnet op for tilmelding til de 48 pladser på den første træningslejr, før skiltet med udsolgt måtte hænges op i det digitale vindue, seks timer efter at der var åbnet op for tilmeldingen. Mange gik forgæves, og til jer, som har været så heldige at få en plads, kan jeg kun sige: I kan godt glæde jer. Det bliver sjovt. I får den udelte opmærksomhed fra nogle meget kompetente trænere med international erfaring. Og til jer, som måtte gå forgæves: Mon ikke der kommer en second chance?

Et imponerende trænerhold

Projektleder Kanna Karina Gravad er ikke uden grund stolt af at kunne præsentere det imponerende trænerhold på seks stk. Hun fryder sig over, at det ikke længere er forbundet med lav-prestige at være træner for Masters-gruppen. Vi ser til stævner i udlandet, at der de sidste 10 år er skruet gevaldigt op for brug af kompetente trænere for denne gruppe, og nu er vi også kommet med i det officielle Danmark. For fuldt blus! Tillykke med det!

Jeg præsenterer i flæng:

· Ian Baden, Bagsværd Roklub. Mangeårig træner for både landshold, rocenter og -klubber.

· Bo Vestergaard, Københavns Roklub. Tidligere sportschef i DKF samt landsholdsroer.

· Jørgen Andersen, Roklubben Furesø. Tidligere træner for verdensmester Henrik Stephansen.

· Per Jensen, Svendborg Roklub. Tidligere kraftcentertræner.

· Søren Hansson, Bagsværd Roklub. Tidligere verdensmester i letvægtsotter.

· Emil Blach, Bagsværd Roklub. Tidligere kraftcentertræner.

Springbræt til mere succes

Med disse træneres hjælp i form af råd og vejledning på stedet og langtidsholdbare træningsprogrammer til efterfølgende selv-træning, kan dette års første træningslejr være springbrættet til større oplevelser og mere succes for den enkelte roer ved de kommende Masters-regattaer; både dem herhjemme, men især dem i udlandet. Det bliver meget spændende at se, og herfra skal lyde et stort Well Done til Anna Karina Gravad og DFfR.

Fakta:

MASTERS TEAM, DENMARK træningslejr 6.-7. juni 2020 (udsolgt)

Haraldsted Sø, Ringsted

Konceptet kort:

· Kvalificeret træningsvejledning.

· Knytte bånd og lave ro-aftaler på tværs af roklubberne.

· Afprøve eventuelle nye konstellationer.

· Blive en del af et netværk, hvor aktive masters-roere kan viden dele om deres klubarbejde på tværs af landet.

Få tilsendt ugentlige personlige træningsprogrammer.