Costa Kalundborg, langtursberetning

– en langtursberetning fra en sommertid

Af Nina Enevig Clausen og Emil Christiansen

“Ta’ til Costa Kalundborg
Hvor de slanke palmer står
Og svajer blidt for brisen
Bag Jens Hansens bondegård”

Fredag d. 23.8.19 drager 6 DSR-roere mod Costa Kalundborg for en weekend. Weekenden bød på fantastisk rovejr, flotte udsigter og naturoplevelser, kolde gin og tonics, god mad og godt selskab.

DCIM\100GOPRO\GOPR4534.JPG

Vi boede hele weekenden i Kalundborg Roklub, hvor vi også lånte både. Da vi ankom fredag aften, blev vi mødt af Marie, som er kasserer for roklubben. Hun viste os rundt i klubben, fortalte hvilke både vi skulle ro i og fortalte lidt om deres daglige rofarvand.

Ellers bød fredag aften på god mad, en lækker hjemmelavet dessert, vin og drinks, som blev nydt i det gode vejr ude på bådpladsen. Da mørket så småt faldt på, trak vi indendørs og spillede “Cards against humanity” og drak flere gin og tonics. Kombinationen resulterede i nogle absurd sammensatte sætninger, der gav mange gode grin.

Lørdag morgen var vi klar til at ro ud fra Kalundborg Roklub omkring kl. 9.00, og vi satte kursen mod Røsnæs. Vi roede af sted i to to-åres inriggere, som begge var fyldt med mad, vand, glade roere og ikke mindst en masse styrmandsslik. Vi må have gjort vejrguderne og Kong Neptun meget glade, så de havde skaffet os de bedst mulige forhold for roere: høj sol og fladt vand.

Undervejs på turen langs kysten mødte vi en lille flok marsvin, som fulgte efter os et godt stykke. De kom så tæt på en af bådene, at vi kunne høre deres prusten i vandet. Langture er fulde af spændende naturoplevelser.

Det blev også til nogle mere eller mindre frivillige ture i bølgen blå. Det kan til tider være svært at vurdere vanddybder, og derfor kan det ske, at kommandoen: fra borde bliver til et mindre elegant fald fra båden.

På den anden side er det heller ikke altid helt let at skulle entrere bådene igen, men besætningerne i begge både klarede det, og alle fik sig et godt grin med på vejen.

Da alle var kommet sikkert op, fortsatte vi turen mod spidsen af Røsnæs, rundede spidsen og fortsatte lidt ned ad kysten, før vi vendte om og spiste frokost på en strand.

Resten af turen forløb meget gnidningsfrit, og vi endte med at have roet 40 km. Da vi kom tilbage og bådene var sat på plads, var der fri leg, indtil vi skulle ud at spise om aftenen. Her gik nogle en tur i vandet, andre nød et afslappende øjeblik. Fælles er dog, at vi alle mødtes til en landgangsdrink/pre-dinner-drink.

Vi gik sammen af sted til restaurant Bistro Bispegården, hvor vi havde bestilt bord til kl. 19.00. Her indtog vi endnu mere lækker mad og gode vine og øl.

Søndag morgen stævnede vi ud på en lidt kortere ro tur på 25 km mod Asnæs fyr. Endnu en gang var vi virkelig heldige med vind og vejr, og begge både havde en fantastisk tur på vandet.

Tilbage i Kalundborg Roklub vaskede vi bådene og gjorde ellers klar til at vende næsen tilbage mod København.

Vi havde en rigtig god luksuslangtur i Costa Kalundborg, og det var spændende at prøve kræfter med et andet rofarvand, end vi er vant til.