Corona-update – gældende fra torsdag 6. maj 2021

Så ser det atter ud til, at vi kan åbne klubben på nærmest normalvis fra i dag torsdag, og det siger vi ja tak til med kyshånd. Åbningen bliver dog under en række restriktioner som listes op herunder.

Husk fortsat på at overholde Sundhedsstyrelsens seks generelle råd for at forebygge smittespredning, i videst muligt omfang:

 • Hold 2 meters afstand når muligt og altid mindst 1 meter. Undgå håndtryk, kys og kram
 • Hvis du får symptomer, så bliv hjemme og bliv testet
 • Luft ud og skab gennemtræk og undgå at være for mange sammen
 • Host og nys i ærmet
 • Husk at vaske hænder tit eller brug håndsprit
 • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Brug af indendørsfaciliteter – herunder omklædningsrum og bad

Vi må igen bruge alle vores indendørsfaciliteter. Der kan trænes ergometer, vægte og gymnastik mv. i salen. Vi må igen ligeledes bruge vores omklædningsrum og badefaciliteter.

Dog skal følgende krav være opfyldt:

Husk coronapas
Du skal have et gyldigt coronapas på dig. Det skal kunne fremvises, hvis du bliver bedt om dette.

Trænerne for indendørsaktiviteter vil kontrollere, at du og de øvrige deltagere har et gyldigt coronapas.

Hold afstand
Det gælder for både indendørstræning, udendørstræning og i omklædningsrum, at der helst skal holdes 2 meters afstand, dog altid mindst 1 meters afstand, målt fra næse til næse.

Op til 25 personer må være samlet indendørs
Der må igen være samlet op til 25 personer indendørs, dette er inkl. trænere mv. Det betyder, at der kan være op til 25 personer i salen til gymnastik/yoga, der kan træne 25 personer i ergometerrummet og op til 15 personer i vægttræningsområdet indendørs. Under nedlukningen er ergometerrummet og vægttræningsrummet blevet adskilt med plexiglas, så de tæller nu som hvert sit område.

Bestyrelsen har tillid til, at du og evt. gæster, som du tager med forbi klubben, altid har et gyldigt coronapas på dig, hvis du benytter indendørsfaciliteter. Der vil blive foretaget stikprøvekontrol mindst en gang om dagen. Kan du ikke fremvise et gyldigt coronapas, vil det medføre en omgående bortvisning fra klubben i en uge.

Krav om coronapas gælder også, hvis du blot ønsker at bruge omklædningsrummene eller deltage i vedligehold i bådhallen!

Undtagelse for ovenstående gælder for unge til og med 17 år og Team Danmark-atleter.

Reservation af ergometerrummet og det udendørs træningsanlæg

Normalt har vi ikke reservationer af ergometerrum i sommersæsonen, dette laver vi dog om på i år. Du vil derfor kunne opleve, at ergometerrummet og det udendørs træningsanlæg kan være reserveret faste dage om ugen.

Det er af hensyn til vores Team Danmark-atleter, der skal have mulighed for at træne alene og derved mindske smittefaren fra andre mest muligt.

Muligt sommertilbud om crossfit

Vi undersøger i øjeblikket muligheden for at kunne tilbyde et crossfit tilbud, på linje med vores indendørsgymnastik om vinteren.

Bådvask og hygiejne

Det er ikke længere nødvendigt at vaske båden grundigt med sæbe efter hver tur på vandet. Smittefaren via overflader er minimal, og vores både tager mere skade af vand langs kølsvin, der ikke er blevet tørret grundigt efter vasken.

Både skal vaskes efter hver 5. tur
Der vil dog stadig være behov for bådvask en gang i mellem. Derfor vil du indimellem opleve, at der i roprotokollen kommer en besked om, at båden skal vaskes, p.t. skal båden vaskes efter hver femte tur. Få du denne besked, så beder vi dig og dit bådhold vaske båden. Derved undgår vi, at skidt og sand ligger i båden og evt. sætter sig i klude ifm. aftørring.

I skal dog ALTID sørger for at vaske årehåndtag af efter HVER tur på vandet.

Når du bruger vægtudstyr og ergometer, skal du stadig ligesom vi har gjort i mange år, huske at spritte håndtag, sæde og vægtstænger af efter brug.

Restauranten og brug af 1. salen

Vores restaurant vil åbne som ”normalt” fra torsdag 6. maj, dog med nogle få regler, som alle skal overholde.

 • Hvis du vælger at sidde indendørs og spise din mad, vil du blive bedt om at fremvise et gyldigt coronapas. Har du ikke dette, må du sidde ude og spise.
 • Vil du gøre ophold på 1. salen, fx benytte dig af Kongeværelset eller blot nyde udsigten fra verandaen, skal du ligeledes have et gyldigt coronapas. Dette gælder hele døgnet.
 • Der vil igen blive anrettet en buffet. Der bliver opstillet dispensere til håndsprit – brug det inden du går i buffeten. Du skal bære mundbind til du har sat dig på en plads.
 • Generelt skal du ALTID bære mundbind, når du går rundt i Slyngestuen eller verandaen, når restauranten holder åbent.
 • Der må maks. være 25 personer samlet på samme tid. Dette vurderer vi ikke som et problem.

Bliver du smittet med corona?

Bliver du testet positiv for Covid-19 og har været i roklubben indenfor 7 dage før du er testet positivt, så vil vi bede dig kontakte formanden på formand@danskestudentersroklub.dk, samt melde til alle dem som du evt. har måtte været i nærheden af i roklubben.

Har du ikke styr på hvem du har været ude med som måske nyt medlem, så skal vi nok hjælpe ved at slå op i roprotokollen. ligesom vi laver et anonymiseret opslag i vores Facebookgruppe.

Comments are closed