Kajak-instruktion

Lær at ro kajak i DSR.

Turkajak-instruktion er gratis for alle medlemmer af DSR.
Næste instruktions-kursus (Pingvinkursus) starter d. 6 august, og varer i 2 uger.

Turkajak stiller højere krav til personens balance og fysisk form, end havkajak. Turkajakken er mindre stabil end en havkajak, og man har ikke nogle hjælpemidler til at komme op i kajakken efter kæntring.

Hvad skal der til for at blive frigivet?

I DSR kræver vi, at alle har roet mindst 50 km for at blive frigivet. Disse 50 km må kun ros sammen med erfarne kajakroere, som har kajakret. En kajakroer med kajakret kan højest medtage fire pingviner. Dette er for at opnå den fornødne rutine.

Deltagelse i et kajak sikkerhedskursus obligatorisk, det afholdes en aften i klubben. Kurset omfatter søvejsregler, vigepligt, DSR’s reglement, vejr og vind med mere.
Svømmeprøve på 600 m foregår normalt ud for stranden i Svanemøllebugten. Svømmeprøven er ofte arrangeret sammen med kajakprøven, men kan nogen gange aflægges særskilt.
Den afsluttende prøve består af en rotur på ca. 10 km afhængigt af vejret. Derefter svømmes 600m i åbent vand (Svanemøllestranden).

Husk at færdiggøre dit kursus!

Kursusforløbet skal afsluttes med frigivelse samme sæson. Når man ikke at få kajakret
indenfor samme sæson, kan man ikke fortsætte med at ro ture som pingvin næste sæson,
men må starte forfra på instruktionsforløbet.

August instruktionshold 2018:

Mandag 6/8 kl. 17:30-20:00.
Onsdag 8/8 kl. 17:30-20:00.
Søndag 12/8 kl. 10:00 – 13:00.
Mandag 13/8 kl. 17:30-20:00.
Onsdag 15/8 kl. 17:30-20:00.

Tilmelding:

Gå ind på dsr.groupcare.dk og opret en profil hvis du ikke allerede har en, og tilmeld dig derefter gruppen Pingvin_2018.
Hermed tilkendegiver du, at du er interesseret i at tage kajakret.
Dernæst skal du inde i Pingvin_2018 gruppen tilmelde dig augustholdet.

Vigtigt: Først når du har tilmeldt dig August instruktionshold-arrangementet, har du meldt dig til og sikret dig en plads på holdet. Først til mølle, der er 12 pladser på holdet.

Vær opmærksom på at Groupcare ikke altid virker på mobil enheder, ofte mangler menuen til venstre. Brug derfor en computer.

Hvis du har spørgsmål eller andet, så skriv til: kajak@danskestudentersroklub.dk