Kajak

Kajakroning er et af de populære tilbud i DSR.

Mere end 200 af klubbens medlemmer har kajakret, og langt de fleste af dem ror regelmæssigt kajak. Nogle på motionsture i det nære farvand, nogle på langture, nogle træner aktivt, og en del af DSRs kajakroere ror jævnligt løb rundt omkring i landet, ligesom mange deltager i det ugentlige handicap-løb ud for Hellerup.

Du kan læse DSR Kajakreglement.

Materiel

DSR har omkring 60 kajakker. Størstedelen er enkeltmandskajakker (K1), men klubben råder også over en god håndfuld tomandskajakker (K2). Materiellet dækker stort set hele skalaen fra stabile begynderkajakker til knapt så stabile kapkajakker. De fleste kajakker ligger i kajakskuret i klubben, men vi har også et mindre antal kapkajakker liggende på Trænings Center Bagsværd (TCB) ved Bagsværd Sø, der med sit – for det meste – flade vand byder på optimale træningsforhold til de hurtige kajakker.

Kajakinstruktion

For at ro kajak i DSR skal man have kajakret. Kajakret erhverves ved at gennemgå og bestå klubbens instruktionsforløb (pingvinkursus) – eller ved at få overført kajakret fra en anden klub under Dansk Kano- og Kajakforbund (DKF).

Kajakroning er en meget efterspurgt aktivitet blandt DSR’s medlemmer, og derfor er det umuligt at sende alle interesserede på pingvinkursus. Typisk uddanner vi mellem 20 og 30 nye pingviner hvert år. Alle pladser tilbydes klubens eksisterende medlemmer. Har du kajakret fra en anden klub, vil du dog i de fleste tilfælde kunne få overført din kajakret til DSR ved at kontakte kajakrochefen på  kajak@danskestudentersroklub.dk

Dansk Kano- og Kajak Forbund (DKF)

DSR er medlem af Dansk Kano- og Kajak Forbund, og klubben følger de sikkerhedsbestemmelser, der udstedes af DKF.

Comments are closed