Kom godt i gang

Roning er en livsstil – læs mere om hvad du selv kan gøre for at komme godt igang med at ro i DSR

Om det at være roer i DSR

Vi gør vort bedste for at få alle til at føle sig velkomne. Alligevel er der en del kaniner (=nye roere), som desværre ikke ror mere end en enkelt sæson. Det kan der være flere grunde til. Nogle bliver ikke grebet af den specielle “ro-mentalitet”, nogle synes måske det kræver for meget tid og for stor social indsats. Andre falder fra om vinteren, hvor bådene ligger på land, og der dyrkes andre aktiviteter. Erfaringen viser, at det er vigtigt, at blive socialt integreret – så får man mere ud af klubben og dermed også mere lyst til at komme i den.
Sloganet “Roning – en livsstil !” er derfor ikke kun en tom kliché. Hvis du bliver grebet af roning, er det ofte en stor del af dit liv – også på land.

Derfor:

1. Det tager tid at ro!

Roning er ikke nødvendigvis en sport, man dyrker på bestemte tidspunkter om ugen. Man kan ro, når man har lyst, og vejret er til det. Og i princippet hver dag hele døgnet rundt. Til gengæld er roning noget, der tager tid; Båden skal gøres klar, inden man tager af sted, og den skal rengøres, når man kommer hjem. Dertil skal typisk lægges et par timer på vandet.
Og når du kommer hjem fra en dejlig tur om aftenen – så er der heldigvis mulighed for at få en god omgang aftensmad til billig penge i klubbens hyggelige lokaler…. Der er servering mandag til torsdag

2. Du skal selv være aktiv!

DSR får mange nye medlemmer hvert år, og selv om vi gør, hvad vi kan for at få nye medlemmer til at føle sig velkomne, kan vi ikke tage os specielt af den enkelte. Derfor fordrer det, at du selv gør en aktiv indsats for at blive integreret i klublivet.
Ring selv folk op og aftal roture. Hag dig fast i blusen på en styrmand og nægt at slippe, før han/hun har lovet at tage dig med på en tur ind til kanalerne en søndag eftermiddag. Kom til klubbens aktiviteter og arranger selv nogle. Klubben giver dig tilbuddene – det er op til dig at udnytte dem.
Groucare listerne er et rigtig godt værktøj til dels selv at arrangere ture; men også at komme med på andre opslåede ture – for mere info om groupcare.

3. Bliv et kendt ansigt i DSR!

Det er en god ide at blive et kendt ansigt blandt de gamle medlemmer. Det er dem, der kan tage dig med på de spændende ture, de kan lære dig en masse, og de kan hjælpe dig ind i klublivet.

4. Tag med på tur!

Vi har en tradition for at arrangere en kaninlangtur hver år; og det er der rigtig mange der har haft fantastiske oplever med – ti vands og på land. Vi vil derfor anbefale dig at du tager med og lærer dine andre nye rokammerater at kende…

Velkommen til DSR 🙂

Comments are closed