Første rotur

I DSR kan du lære at ro året rundt!

Uanset om du får lyst til at komme i gang med at ro om sommeren, når bådene er på vandet næsten uafbrudt, eller når det kolde vejr huserer, og klubhuset danner rammen om de mange vinteraktiviteter — så er du altid velkommen i vores klub.

Herunder kan du derfor læse mere om det at begynde i DSR. Er du endnu ikke medlem af DSR? Så klik her, og meld dig ind!

Sommersæson

For at du kan modtage instruktion og ro i DSR, er det et krav at du er medlem og har betalt dit første kontingent. Du skal derudover være sikker på, at du kan svømme minimum 400 meter uden svømme- eller redningsvest.

Første instruktionsgang

Førstegangsinstruktion foregår normalt lørdage kl. 13 og mandage kl. 17:15 i perioden april til og med midten af august. Det varer omkring 2½ time og foregår både på land og til vands.

Førstegangsinstruktion tager lidt længere tid end de efterfølgende gange til instruktion. Du skal lære om bl.a. sikkerhed, ro-kommandoer og grundlæggende roteknik, så vi tager os god tid og sørger for, at alle er klar, inden vi går på vandet.

En bådfuld kaniner stævner ud på deres første rotur.

Tilmelding

For at vi kan tilrettelægge instruktionen hensigtsmæssig for dig og alle de andre nye roere, er det vigtigt at du på Groupcare melder dig til førstegangsinstruktion. Tilmelding til førstegangsinstruktion sker på DSR’s community site dsr.groupcare.dk, som er omdrejningspunktet for klubbens trænings- og sociale aktiviteter. Du kan læse alt om hvordan du melder dig til på Groupcare her.

Til førstegangsinstruktion mødes vi på bådepladsen på bådepladsen bag bygningen ud mod vandet. Adressen er Strandvænget 55, 2100 København Ø.

Dørene i klubhuset er normalt låst, men i sommerhalvåret er det som regel muligt at komme ind gennem en af bådportene ved vandet. Det kan dog varmt anbefales at købe en nøglebrik til klubhuset, så du altid har adgang.

På vej mod din roret

De efterfølgende instruktioner varer hver omkring to timer, og du tilmelder dig ligeledes på Groupcare (hvis du glemmer at melde dig til på Groupcare, må du gerne møde op alligevel — vi kan bare ikke garantere dig en plads i en båd). Herefter møder du op på bådepladsen, og dagens rovagt sætter bådehold alt efter hvor langt du og de andre roere er nået i instruktionsforløbet. Rovagten kan også svare på de spørgsmål du måtte have, så kom gerne både før og efter instruktionen, hvis du er i tvivl om noget eller har ris/ros til den instruktion, du netop har været på. Rovagten er der for din skyld.

Efter roning kan du mandag til torsdag købe mad og spise den sammen med dine rokammerater på 1. sal. Det er en rigtig god måde at lære klubben og dine nye venner at kende — og vær sikker på, at du over middagen på Verandaen eller Terrassen kan høre en masse historier om mange gode timer på vandet og i klubben. Du finder køkkenets åbningstider her.

Hold dine nye evner ved lige

Vi anbefaler generelt, at du som minimum kommer én gang om ugen i den periode, hvor du går til instruktion, så dine nye evner holdes ved lige. Der er også mulighed for selv at arrangere såkaldt ”skæve ture” på andre dage og tidspunkter end de faste instruktionsgange. Der hænger en liste med ”skæve instruktører”, der gerne vil instruere på andre tidspunkter, på opslagstavlen i bådehallen, i Slyngelstuen ved baren på 1. sal og i gruppen DSR Kaniner på Groupcare. Brug også gerne listen, når du har fået din roret og har lyst til en tur på vandet, med eller uden instruktion.

Vintersæson

Om vinteren foregår begynderinstruktionen indendørs i ro-ergometer hver søndag kl. 10:30 og onsdag kl. 18:30, hvor du lærer de basale rotekniske trin og klubben at kende.

Efter en håndfuld instruktionsgange vil du være klar til instruktion for let øvede om søndagen kl. 11:30 (altså lige efter begynderinstruktionen) og rospinning om fredagen kl. 18:00 (også kaldet Rowcial, da der efterfølgende arrangeres fællesspisning).

Ergometerinstruktionen er allerede begyndt,
men du kan sagtens nå at være med til god og sjov vintertræning!

Få et forspring

Alle kan være med til ergometerroning, som er en god og skånsom træningsform, der kan tilpasses den enkeltes evner og ambitioner. Starter du i ergometret, vil du desuden have et forspring, når udendørssæsonen begynder til april.

Tilmelding til instruktionen foregår via Groupcare (se mere mere her).

Da dørene til klubben normalt er låst, bedes du, den første gang du kommer til ergometerinstruktion, møde ved cykelstativerne kl. 10:15, så vi kan lukke dig ind, og så du kan nå at klæde om. Det er desuden muligt at købe en nøglebrik til klubhuset, så du har adgang døgnet rundt. Efterfølgende gange må du gerne møde ved ergometerrummet, så du er klar til roning 5 minutter før.

Masser af andre træningsmuligheder

Et medlemsskab af DSR giver også adgang til alle de andre indendørsaktiviteter, som vinteren igennem finder sted på klubhusets første sal, herunder cirkeltræning, yoga og gymnastik. Aktiviteterne i salen er åbne og gratis for nye såvel som gamle medlemmer, holdene ledes af erfarne instruktører, og forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

Se dine muligheder for indendørsmotion i det aktuelle ugeprogram, og husk, at du mandag-torsdag efter træning kan spise i klubben, hvor vores kok Rasmus serverer dagens varme måltid med salatbar for kun 60 kr.

Vi glæder os til at hjælpe dig i gang med indendørsroningen – du melder dig ind DSR her.

Andre spørgsmål?

Du kan finde flere informationer, bl.a. om anbefalet påklædning, under Praktiske råd.

Du er også altid velkommen til at kontakte instruktørerne på instruktion@danskestudentersroklub.dk.